top of page
  • Снимка на автораProject Firebird

Допълнителни помощни ресурси преди изборите

Актуализирано: 21.06.2021 г.

Поради липсата на времеви ресурс успяхме да се вгледаме задълбочено само в партиите, които водеха в социологическите проучвания. Въпреки това искаме да привлечем вниманието ви към неща, които забелязахме в някои от останалите партии, за които считаме, че е важно да са известни на избирателите. По-долу ще намерите линкове към статии, които силно препоръчваме. Искаме да наблегнем, че информацията представена тук не е задълбочена и цялостна, както е в останалите ни статии, и няма да ви даде пълната картина за изброените партии. Фокусът е само върху много конкретни детайли, които сме открили, и смятаме, че не трябва да се пропускат.


  • За максимално добро сравнение на представителите се за алтернативи на управление партии, препоръчваме следната серия от интервюта, проведени от Свободна Европа, които изясняват бъдещите планове на "Изправи се! Мутри, вън", "Има Такъв Народ" и "Демократична България".

  • Вглеждайки се по-дълбоко в "Изправи се! Мутри вън", препоръчваме тази статия за политическата кариера на водещата за партията фигура - Мая Манолова и особено за поведението ѝ по време на протестите срещу кабинета "Орешарски". Препоръчваме и този анализ за Отровното трио и промяната на позицията им от лидери на чисто граждански протест в решение да влязат в политиката. Също и това вече поостаряло интервю с един от членовете му за перспектива какво се е променило през последната половин година.

  • По въпроса с други партии, рекламиращи се за алтернативни, препоръчваме тази статия на Биволъ за Божков, която показва, че макар той вече да не е удобен на властта, това по никакъв начин не значи, че миналото му е чисто.

  • Също препоръчваме и този анализ за разликата между патриотизъм и това, което "патриотическите" партии като членовете на бившите Обединени патриоти представят в платформите си. Говорейки за такива, препоръчваме и някои неща конкретно за ВМРО: това разкритие как си присвояват пари от държавния бюджет, тази статия за последствията от участието им в последното правителство и това обяснение за тяхната манипулацията върху социологически проучвания.

  • Една последна статия за управлението на ГЕРБ и всички, които явно и скрито позволяват то да се усъществява.

Всичко това е само помощен ресурс - няма да ви даде всичко важно за изброените партии. Но са факти, които вярваме, че не трябва да бъдат пропускани и оставени да изчезнат от вниманието на хората.

340 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Post: Blog2_Post
bottom of page